2011. május 31., kedd

Nanjinger - Sushi Express

Amennyiben jobbfajta, legalábbis igazi sushi (寿司)-nak látszó tárgyakat kívánunk magunkba oktrojálni Nanjing-ban, amire egy japán is áldását adja, érdemes a Zhūjiāng-i (珠江路) metróállomáshoz oldalazni [南师大-tól tíz perc séta a 广州路 mentén, az Ellen's után nem túl sokkal]; s az ott lokalizálódó Sushi Express-be térni.

Azt nem mondanám, hogy egy kifejezetten autentikus sushi bárról van szó, jobbára egy sztahanovista elveken nyugvó, ámde a minőség sarlóit még ki nem csorbító, képzeletbeli derék sushiproletár szívét-lelkét rizsre hinté, hogy elégedett szájízzel távozhassunk. Mindazáltal e shushiproletár korántsem egy itamae, ergo shusi-mester (mint teszem azt akivel Shànghǎi​-ban találkoztunk), ettől függetlenül igen korrekt nigiri (握り寿司) [kézzel formázott rizsgombócokon tálalt halfilék], valamint maki shusi (巻寿司)-kat [a rizs és a hal nori lapokkal hengerré van alakítva] pusztíthatunk el jókedvvel.

Ajánlatos.

Étlap:










































cím: Zhūjiāng-i metróállomás (1-es vonal)
nyitva tartás: 11:00-21:30
neten: www.sushi-express.com.cn
wifi: nincs, zabálj, ne netezz!

4 megjegyzés:

  1. Jól néznek ki!

    Erről a bejegyzésről eszembe jutott az ausztriai "Akakiko" nevű " Easy Japanese Dining" nevű hely, ahol tavaly volt szerencsém a feleségemmel ebédelni.
    Az mindjárt gyanús volt, hogy az ázsiai személyzet kínaiul beszélt, és a gyanúnk az étlap láttán csak erősödött :)
    Érdekesek voltak a japánnak mondott ételek képei és a hibás japán szavak, mint pl a Kabechu (helyesen kyabetsu, káposzta) stb. Végül pirított tésztát rendeltünk, aminek ugyan nem sok köze volt az igazi japán pirított tésztához, de nem volt rossz :)
    http://www.akakiko.at/index.html

    VálaszTörlés
  2. "Easy Japanese Dining" - ez önmagában gyanús :) A képeket nézvén eléggé európai szájízre kalibrált ételköltemények rajzolódnak ki...

    VálaszTörlés
  3. A képek alapján az egyik legsokkolóbb a répás miszó-rámen (Miso-Suppentopf mit Ramen- Nudeln, Jungzwiebel, Karotten, Roten und Grünen Paprika und Sojasprossen) :)

    VálaszTörlés
  4. Juj! Hát sok szerencsét a Roten und Grünen Paprikás miszó-rámen-hez :) Még egy takoyaki gombócot belemixelhettek volna, hadd szóljon alapon :)

    VálaszTörlés