2010. november 10., szerda

Kínpanoráma a koleszban

Mostanában nem alszok valami jól. Eleve meglehetősen nehezen szenderülök álomba, érzékenyebb a fülem, mint Heimdallé, pedig az ő figyelmét még a midgardi birkák gyapjának növekedése sem kerülhette el. Idáig nem volt gond a koleszban, de a felettünk lévő állatfarmon bizonyára megkezdődött a párzási időszak, és annak velejáróira lehettünk figyelmesek az elmúlt egy hétben.
Múlt hét hétfőn kezdődött, hogy felettünk hallhatóan megszaporodtak az egy szobára jutó koreaiak. Táncolgattak, nevetgéltek - nem baj no, laissez faire, ők is érezzék egyszer jól magukat az életben. (Egyszer. Nem kétszer. Egyszer.)
Kedden újfent begyújtották a rakétákat, ugráltak, a hím egyedek nászénekekkel próbálkoztak, Justin Timberlake koreaiul a tizenegyedik csapás, Minfan fülelt is, hátha ismeri valamelyiket, de gyorsan lekapcsoltam, mielőtt eszébe jutott volna neki a 代表我的心. Basszátok meg - javallottam, de rendben, én nem szakítok meg semmilyen aktust, inkább iszok egy sört. Szerda, Csütörtök: a felettünk dúló orgia mit sem veszít lendületéből, szekrényeket borítanak, korbácsolós India Jones-os erotikus kéjjátékokat játszanak (én nem tudom, mi volt az a hozsannázós csapkodás) rapszodikus, erősödő-gyengülő vonyítások, ritmikus kántálás, egyre növekvő moraj: baszki Minfan, ezek megátkoznak bennünket - jutott eszembe a koreai samanizmus. Szombatra egy katartikus extázis keretében kifulladtak. (Egyébiránt ezen időszak alatt mi tanulni próbáltunk.)
Vasárnap újra kezdődött a műsör, csakhogy már nehezteltem is. Olyan éjjel egy fele megszámoltam hány töltény van a tárban, majd vérben forgó szemekkel felmentem a harmadik emeletre - egyébiránt ez a puskát kellett volna szituáció. Útközben minden élőlénynek, ami szembe jött velem, felidéztem József Attila egynémely sorát:

Ti hű ebek,
kerék alá kerüljetek
s ugassátok a koreaiknak: Nagyon fáj.

Nők, terhetek
viselők, elvetéljetek
és sirjátok a koreaiaknak: Nagyon fáj.

Ép emberek,
bukjatok, összetörjetek
s motyogjátok a koreaiaknak: Nagyon fáj.

Lovak, bikák,
kiket, hogy húzzatok igát,
herélnek, rijjátok a koreaiknak: Nagyon fáj.

Néma halak,
horgot kapjatok jég alatt
és tátogjatok a koreaiakra: Nagyon fáj. Fáj bizony, hogy nem bírok aludni már egy hete, mert minden nap fesztiváloznak. Kopogok, kijön egy tag: miért, miért csináljátok? - kérdem. Hát ők nem tudták, hogy áthallatszanak. Nem tudtátok?! Oda se neki - bólintottam a világ összes irgalmával - majd lesz még nálunk olyan buli, hogy menedékjogot kértek Észak-Koreában. Visszamegyek. Lefekszem. Szarnak az alkotmányra, hajnali háromkor kezdődik megint a pszichocirkusz. Ismételten felmegyek, s mint Columbo állok az ajtóban, veszek elő egy noteszt, s teszek fel furfangosabbnál furfangosabb kérdéseket, úgymint: mégis mikor a kurva anyátokba tervezitek, hogy lefekszetek végre, majd jegyzeteltem. Azóta nem jelentkeztek.

Volt ma egy tingshuo vizsgám, elég rossz lett, nem feltétlenül a koreaiak sikanériáiból kifolyólag, de ez van. Holnap meg hanyu, oh irgalom atyja ne hagyj el.

8 megjegyzés:

  1. Amikor én laktam koliban, ott a jenkikkel és más angol nyelvű népekkel volt gond- bulizás címén üvöltözés hajnal 2kor stb...
    Szerencsére azért nem mindennap, de elég idegesítő volt.


    Más. Október végén a mongol Hurd zenekar Bp-en koncertezett, erről van is írásos beszámoló:
    http://kultnaplo.blogspot.com/2010/11/hurd-koncert-mongol-kulturalis-evad.html

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, azt elhiszem. Itt sem bírnak magukkal, mostanság, lassan kénytelen leszek veszedelmes wushu eszköztáramhoz nyúlni. :)

    Elég ütősnek tűnt a koncert a beszámoló alapján!
    Jó lenne eljutnom míg itt vagyok Belső-Mongóliába... Gondolom jártál már arrafelé. És egyébiránt Japánban mivel foglalkozol?

    VálaszTörlés
  3. Nem, sajnos még nem voltam se Külső-, se Belső-mongóliában... :( De szeretnék majd oda is egyszer eljutni.

    Most épp az MA-s szakdogámat írom :)

    VálaszTörlés
  4. És japánul is tanultál a mongol/mandzsu mellett, vagy hogy vágnak össze e kultúrák nálad? :)

    VálaszTörlés
  5. Igazából a japánt hamarabb kezdtem, a mongol később jött, a mandzsu meg még később :)
    Mondjuk a mandzsuban még igencsak kezdő vagyok, de mostanában időm sincs rá, pedig még CD-vel ellátott mandzsu társalgási könyvet is vettem...
    Ez kínai kiadvány, így biztos könnyen (könnyebben, mint én) hozzájuthatsz.
    A címe: 满语 365句 一天一句学满语 ᠮᠠᠨᠵᡠ ᡤᡳᠰᡠᠨ (manju gisun) 。 辽宁民族出版社,2009年。

    VálaszTörlés
  6. Így már világos! :)

    Köszi a tippet, mindenképp megérdeklődöm.
    辽宁民族出版社 - ez tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. 不客气!

    A könyv ára elvileg 25元.

    VálaszTörlés
  8. Abba még nem rokkanunk bele! :)

    VálaszTörlés